Mario Cipollini
Volledig scherm
Mario Cipollini © photo: Cor Vos

Nieuwe hartoperatie Cipollini: ‘Ik moet mijn manier van leven veranderen’

Mario Cipollini (52) is voor de tweede keer in vier maanden geopereerd aan zijn hart. Dat schrijft La Gazzetta dello Sport. De gewezen Italiaanse sprinter kampte na zijn eerste ingreep nog steeds met hartritmestoornissen.

Mario Cipollini werd eind oktober een eerste keer geopereerd aan zijn hart. De Italiaan had op dat moment al enige tijd last van tachycardie, een aandoening waarbij het hart in rust klopt met een frequentie van meer dan 100 slagen per minuut. Dinsdag vond er in het ziekenhuis van Ancona een nieuwe ingreep plaats, om de uitwerking van de vorige operatie te controleren. 

Mario Cipollini
Volledig scherm
Mario Cipollini

,,Die tweede operatie was dus gepland. Maak jullie geen zorgen”, aldus Cipollini bij La Gazzetta. ‘Cipo’ gaf voor de tweede operatie wel aan dat hij nog steeds last ondervindt aan z'n hart. ,,Ik voelde me kwetsbaar. Maar in vergelijking met mensen die echt ziek zijn, heb ik niets. Ik moet wel mijn manier van leven veranderen, je hebt uiteindelijk maar één hart.”

Cipollini is er alvast van overtuigd dat hij snel weer de oude zal zijn. ,,Nu moet ik twee weken absolute rust nemen en vanaf eind maart kan ik opnieuw fietsen", aldus ‘Mooie Mario’, die in zijn carrière 42 ritten in de Giro won. Daarnaast schreef hij onder meer Milaan-San Remo op zijn naam én kroonde hij zich in 2002 tot wereldkampioen in Zolder.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.