Steven Kruijswijk verloor kostbare tijd in de tweede etappe van de Vuelta.
Volledig scherm
Steven Kruijswijk verloor kostbare tijd in de tweede etappe van de Vuelta. © BSR Agency

Niermann: Vuelta Kruijswijk nog niet voorbij

In tegenstelling tot kopman Primoz Roglic van Team Jumbo-Visma verloor ploeggenoot Steven Kruijswijk kostbare tijd in de tweede etappe van de Ronde van Spanje. 

Waar Roglic een aanval plaatste, derde werd en een deel van zijn achterstand goedmaakte, daar verloor Kruijswijk 1 minuut en 43 seconden op ritwinnaar Nairo Quintana. Hij staat nu 51ste in het klassement op 2 minuten en 19 seconden van rodetruidrager Nicolas Roche. 

Ploegleider Grischa Niermann wist waar het tijdverlies bij Kruijswijk vandaan kwam: zijn knie. ,,Steven had vandaag een mindere dag en veel last van zijn knie. Hij is gisteren toch hard de hekken ingereden. Steven had er graag anders voorgestaan na twee dagen, maar zijn klassement is zeker nog niet voorbij.”

Jumbo-VIsma was tevreden over de tijdwinst die Roglic boekte met zijn aanval. ,,George Bennett en Primoz Roglic waren echt goed", vond Niermann. ,,Primoz was na gisteren ook extra gemotiveerd. We kunnen zeggen dat we na de deceptie van gisteren weer goed in de wedstrijd zitten.”