Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Nibali debuteert in Ronde van Vlaanderen om aan kasseien te wennen

De Italiaanse wielrenner Vincenzo Nibali staat dit voorjaar aan de start van de Ronde van Vlaanderen. Dat is een primeur voor de 33-jarige renner die eindzeges in de Giro, Tour en Vuelta achter zijn naam heeft staan. Nibali is geen specialist voor de klassiekers, al won hij wel twee keer de Ronde van Lombardije. 

,,Vincenzo rijdt de Ronde vooral met het oog op de rit in de Tour de France", verklaarde een medewerker van de ploeg Bahrain-Merida. ,,Parijs-Roubaix is geen optie, maar wel kan hij de kasseien al een beetje voelen in Vlaanderen.''

Nibali liet eerder al weten graag naar België te komen, maar dat hij meteen erna wel naar de Ronde van Baskenland wil afreizen wat logistiek een lastige operatie is. Dat is blijkbaar opgelost. ,,Vincenzo zal in dienst rijden van Sonny Colbrelli. De twee kunnen het goed met elkaar vinden en het is interessant voor Vincenzo om al een keer over kasseien te koersen.'' In de Tour de France wacht dit jaar ook een rit over de beruchte steentjes.

  1. Dappere Dumoulin buigt voor Froome na ultiem duel

    Dappere Dumoulin buigt voor Froome na ultiem duel

    Hij probeert het. Eén keer, twee keer, drie keer. Maar bij proberen blijft het. Op vijf kilometer van de top van de laatste klim van de Giro d'Italia - die naar het skioord Cervinia - breekt de veer bij Tom Dumoulin. Rozetruidrager Chris Froome kan hem keer op keer volgen als hij aanvalt - en als Froome zelf een keer versnelt worden de verhoudingen zichtbaar. Ze zijn niet veranderd sinds gisteren, toen Froome de Giro op zijn kop zette. In de laatste dagen van de Giro is Froome simpelweg te sterk voor alles en iedereen.