Volledig scherm
Annemarie Worst. © BELGA

Nederlands feestje in Tabor: Worst klopt Alvarado

Annemarie Worst heeft haar tweede wereldbekerzege van het seizoen op zak. De 23-jarige veldrijdster uit Nunspeet bleef haar landgenote Ceylin del Carmen Alvarado voor. Ook de derde en vierde plek gingen naar Nederland. 

Alvarado nam al snel na de start de leiding en kwam na de eerste van vijf ronden door met zo'n tien seconden voorsprong op Worst en Yara Kastelijn. Worst dichtte het gat echter in de volgende ronde en bleef daarna vooruit met de Rotterdamse Alvarado. In de slotronde plaatste Worst een versnelling en reed weg bij haar landgenote. Voor de renster van het 777-team is het haar vierde overwinning van het seizoen, waaronder haar tweede wereldbekerzege. Vorige week eindigde ze nog als derde op het EK.

Yara Kastelijn, die in Silvelle de Europese titel veroverde, pakte met kleine voorsprong op Lucinda Brand de laatste podiumplaats. Katherina Nash kwam niet in het stuk voor, maar blijft wel leidster in het wereldbekerklassement. Met de twee zeges is de veldrijdster, die niet van start ging in de eerste twee wedstrijden in de Verenigde Staten, opgeklommen naar de zesde plaats in de wereldbekerstand. Ze heeft nu 160 punten. Nash heeft er 231.

,,Ik had niet zo’n goede start en moest flink aan de bak om bij Ceylin te komen”, zei Worst na de wedstrijd. ,,Het was een zwaar parcours, dus ik besloot tot het laatste klimmetje te wachten om mijn demarrage te plaatsen.”

Volledig scherm
Annemarie Worst in actie. © BELGA