Mathieu van der Poel wint veertigste editie Draai van de Kaai

De veertigste Draai van de Kaai is maandag verreden. ‘Local hero’ Mathieu van der Poel won na een aanval in de finale. Hij reed weg uit een kopgroep van zes. Dylan Groenewegen won de sprint om de tweede plaats. Moreno Hofland completeerde het podium.

Onder anderen Dylan Groenewegen, Mathieu van der Poel en Mike Teunissen staan aan de start in Roosendaal. Caleb Ewan en Jasper de Buyst besloten op het laatste moment niet te rijden, na het overlijden van ploeggenoot Bjorg Lambrecht in de Ronde van Polen. 

Als gevolg van de trieste gebeurtenissen in Polen werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de start. Na het startschot gingen Mike Teunissen en Dylan Groenewegen van Jumbo-Visma vroeg in de aanval. Van der Poel reed het gat snel dicht. Daarna sloten ook de ‘Roosendalers’ Moreno Hofland, Sjoerd van Ginneken en Rob van Broekhoven aan.

In de finale kwam op de Kaai alles weer samen. Na een nieuwe inspanning werd een nieuwe kopgroep gevormd. Groenewegen, Teunissen, Van Der Poel, Van Ginneken, Sebastiaan Langeveld en Moreno Hofland vormden een zestal, dat niet meer te achterhalen was. 

Uiteindelijk was het veelvraat Mathieu van der Poel die de beslissende jump forceerde. De alleskunner en kersvers Europees kampioen op de mountainbike plaatste een nieuwe aanval die voor iedereen te machtig was. Zo werd de veertigste editie van de ‘Draai’ een prooi voor de man uit Hoogerheide. Groenewegen en Hofland werden respectievelijk tweede en derde.

Brand wint vrouwenkoers

Bij de vrouwen ging de zege naar Lucinda Brand. Annemiek van Vleuten werd tweede, voor Thalita de Jong.

Lees hier het verslag van de Draai van de Kaai terug:

Volledig scherm
05-08-2019 - Roosendaal - Foto: Pix4Profs/Peter Braakmann -Mathieu van der poel winnaar profronde © Pix4Profs/Peter Braakmann