Marianne Vos en Lorena Wiebes.
Volledig scherm
Marianne Vos en Lorena Wiebes. © Ad Pertijs

Lorena Wiebes in de voetsporen van haar idool Marianne Vos

Dat Lorena Wiebes een eindschot in huis heeft, liet ze al zien bij de junioren. Het is ook het wapen waarmee ze zaterdagmiddag haar eerste wedstrijd bij de profs won. In Wijk en Aalburg was ze op het einde van de 12de 7 Dorpenomloop de snelste in de massasprint. Het achttienjarige Parkhotel-talent uit Mijdrecht liet Jip van den Bos en Marjolein van 't Geloof achter zich. Monique van de Ree viel met haar vierde plaats net naast het podium.

,,Natuurlijk was ik als kind al fan van Marianne Vos", zei Wiebes nadat door haar idool was gefeliciteerd met de zege. ,,Ik herinner me nog dat we naar haar gingen kijken in de Nacht van Woerden en ik daarna met haar op de foto mocht." 

Massaspurt

Vos, die de 7 Dorpenomloop Aalburg vorig jaar nog won, verscheen zaterdag niet aan de start om de kopvrouw van Waowdeals nog niet geheel hersteld is van de sleutelbeenbreuk die ze opliep in Luik-Bastenaken-Luik. Waowdeals-ploegleider Jeroen Blijlevens tipte vooraf Wiebes al als het grootste gevaar mocht het aankomen op een massaspurt.

Liever zocht hij daarom met zijn ploeg de aanval. De wind werkte echter niet mee en al snel werd duidelijk dat de 12de 7 Dorpenomloop op een eindsprint zou uitdraaien. Bij Parkhotel wisten ze wat hen te doen stond en Wiebes maakte het karwei vakkundig af. Achter haar spurtten Jip van den Bos en Marjolein van 't Geloof naar de tweede en derde plaats. 

Verpest

Monique van de Ree was de teleurgestelde nummer vier. ,,Ik heb het verpest", verzuchtte de teleurgestelde sprintster van Waowdeals. ,,Podium had er in gezeten. En dan word je vierde. Dat is de slechtste plek. Om chagrijnig van te worden", maakte de Etten-Leurse van haar hart geen moordkuil.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement