Volledig scherm
De start van de Tour Down Under Classic die vandaag door Caleb Ewan werd gewonnen. © EPA

Kwik boven de 40 in Australië: Tour Down Under kort etappe in

De organisatie van de Tour Down Under, die dinsdag start, heeft nu al besloten de tweede etappe van woensdag met 26,9 kilometer in te korten. De reden zijn de verwachte extreme weersomstandigheden in Australië. Het kwik gaat die dag vermoedelijk stijgen tot boven de 40 graden Celcius.

De etappe tussen Norwood en Angaston was oorspronkelijk 149 kilometer lang. Dat wordt nu 122,1 kilometer. ,,De veiligheid van de renners, toeschouwers en iedereen die betrokken is bij de Tour Down Under, staat voorop", legde koersdirecteur Mike Turtur uit op de website van de race. ,,We hebben overlegd met een vertegenwoordiger van de renners, Adam Hansen (Lotto Soudal), ploegleider Matthew White (Mitchelton-Scott) en onze hoofdcommissaris. Alle partijen waren voor het inkorten van de etappe."

De Tour Down Under is de eerste rittenkoers uit de UCI WorldTour. De wedstrijd telt zes etappes.

Volledig scherm
© Peter Mundy/Getty Images
  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”