Steven Kruijswijk is nog volop in de race om de Tour te winnen. Volgende week staat hij aan de start van de Acht van Chaam.
Volledig scherm
Steven Kruijswijk is nog volop in de race om de Tour te winnen. Volgende week staat hij aan de start van de Acht van Chaam. © ANP

Kruijswijk en Groenewegen aan de start in Acht van Chaam

Steven Kruijswijk, podiumkandidaat in de Tour de France, en ritwinnaar Dylan Groenewegen staan volgende week woensdag aan de start van de Acht van Chaam. ,,Voor de zekerheid hebben we alvast maar vastgelegd", zegt secretaris Theo van der Westerlaken over de twee azen van Jumbo-Visma.

Of er de komende dagen nog een derde grote naam bijkomt, ligt over in de handen van die twee. ,,Als Kruijswijk de Tour wint of Groenewegen wint op de Champs Élysées gaat de prijs flink omhoog. Als dat het geval is, zijn we qua budget klaar. Zo niet dan is er nog financiële ruimte voor een derde topper.” 

Kruijswijk staat momenteel derde in het algemeen klassement van de Tour, op 1.47 minuten van geletruidrager Julian Alaphilippe. Dylan Groenewegen won één etappe en heeft zondag op de Champs Élysées nog kans op een ritzege.