Volledig scherm
Lisa Brennauer wint, Anouska Koster heeft het nakijken. © Cor Vos

Koster grijpt net naast ritwinst in Healthy Ageing Tour

Anouska Koster is er net niet in geslaagd het tweede gedeelte van de vierde etappe van de Healthy Ageing Tour te winnen. De Nederlandse renster was halverwege de rit over een kleine 75 kilometer samen met Lisa Brennauer op avontuur gegaan. De Duitse renster van WNT-Rotor versloeg haar medevluchtster in de sprint.

Kort achter het tweetal finishte Jip van den Bos, die vergeefs had gepoogd naar de vluchters te rijden, als derde. De Belgische Lisa Klein, tweede in de tijdrit van zaterdagochtend achter Ellen van Dijk, behield de leiding in het algemeen klassement. De renster van Canyon heeft acht seconden voorsprong op de Nederlandse tijdritspecialiste. Van Dijk wilde in de tijdrit een aanval doen op de leidende positie van de Finse Lotta Lepistö, maar dat was buiten Klein gerekend.

,,Ik denk dat ik een goede tijdrit heb gereden. Ik had niet verwacht dat Lisa zo sterk zou rijden. Een tijdrit liegt nooit, ze verdient de leiderstrui'', aldus de renster van Trek-Segafredo. Kirsten Wild staat derde op 41 seconden. Er volgt zondag nog één rit, met start en finish in Midwolda over 124 kilometer.

Volledig scherm
Ellen van Dijk won etappe 4a. © Cor Vos