Volledig scherm
Lisa Klein (r) is in de spint de snelste. © Cor Vos

Klein te snel voor Pieters in Ladies Tour

De Duitse Lisa Klein heeft de derde etappe van de Boels Ladies Tour op haar naam geschreven. De wielrenster van Canyon SRAM won in Nijverdal na 156,8 kilometer de sprint van een kopgroep van vier. Ze versloeg medevluchters Amy Pieters, Elizabeth Deignan en Amanda Spratt.

De Duitse, die dit jaar ook al het eindklassement won in de Healthy Ageing Tour en de BeNe Ladies Tour, neemt ook de leiding in het algemeen klassement over van Lorena Wiebes, die de voorgaande twee etappes had gewonnen. Wiebes won de sprint van de achtervolgende groep op negen seconden van Klein.

Volledig scherm
Lisa Klein. © Cor Vos

De Duitse heeft in het klassement twee seconden voorsprong op Wiebes. Pieters staat derde op zes seconden. “We kwamen hier voor een ritzege en een plek op het eindpodium”, zei Klein. “Het eerste is alvast gelukt en het is mooi dat mijn uitgangspositie nu ook goed is met nog twee dagen voor de boeg. Het was een beetje bluffen in de sprint, maar ik kon de zege pakken en daar ben ik heel blij mee.”

Wiebes verloor door de aanval haar leidende positie, maar weet ook dat de verschillen klein zijn. “Ik denk dat ik er in het klassement nog altijd goed voor sta, maar weet ook dat de finales zaterdag en zondag lastig kunnen zijn”, zei de sprintster van Parkhotel Valkenburg. “Mijn ronde is al geslaagd, maar natuurlijk ga ik proberen zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement.”

De Boels Ladies Tour duurt tot en met zondag.

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.