Thalita de Jong.
Volledig scherm
Thalita de Jong. © BSR Agency

Klap voor Thalita de Jong (26): rugoperatie zet streep door veldritseizoen

Thalita de Jong moet een streep zetten door de rest van het veldritseizoen. Haar ploeg Chevalmeire meldt dat de 26-jarige West-Brabantse vorige week in Antwerpen is geopereerd aan een rugblessure. 

De Jong kampt al sinds de Lotto Belgium Tour van september met rugproblemen. In overleg met het medisch team van haar ploeg Chevalmeire heeft De Jong besloten om meteen onder het mes te gaan. De operatie is succesvol verlopen, zo laat een woordvoerder van Chevalmeire weten. Voor De Jong zelf voelt de ingreep als een opluchting. ,,Sinds november ging het steeds slechter en kon ik amper nog lopen. De artsen vinden het überhaupt al knap dat ik nog vijf crossen heb kunnen rijden. Kennelijk moet ik een heel hoge pijngrens hebben.”

Het is niet voor het eerst dat De Jong de fiets moet laten staan vanwege een stevige blessure. ,,Moedeloos word ik er nog niet van, maar ik hoop wel dat dit één van de laatste blessures is die ik in mijn carrière tegenkom.”

Bij de operatie is bij De Jong een zenuw vrijgelegd, omdat de pijn uitsloeg op haar been. Dat belemmerde haar lopen. Na de operatie moet de West-Brabantse twee weken plat liggen om te herstellen. De rentree van De Jong,  in 2016 nog wereldkampioene, staat gepland in het voorjaar van 2020. Tot die tijd revalideert ze bij Lieven Maesschalk.