Volledig scherm
Kevin Pauwels won dit seizoen nog twee crossen, al ontbraken daar te absolute toppers. © BELGA

Kevin Pauwels zet na huidige veldritwinter punt achter loopbaan

De Belgische veldrijder Kevin Pauwels beëindigt over twee weken zijn loopbaan. De 34-jarige Pauwels besloot na de cross van zondag in Hoogstraten dat hij een punt zet achter zijn carrière, waarin hij onder andere vijf keer op het podium stond van het wereldkampioenschap veldrijden.

Het waren echter vijf bronzen medailles voor Pauwels, die de laatste jaren steeds verder naar de achtergrond verdween, mede door de opkomst van talenten als Wout van Aert, Toon Aerts en de huidige wereldkampioen Mathieu van der Poel.

Pauwels werd wel wereldkampioen veldrijden bij de junioren (2002) en beloften (2004). Verder won hij twee keer het klassement van de Wereldbeker.

,,Dit is een belangrijke beslissing, maar als ik die nu niet had genomen, was het volgend jaar geweest”, zegt Pauwels tegen Sporza. ,,Ik kan door mijn rug én door mijn leeftijd helaas niet meer de prestaties leveren zoals ik het wil. In het begin van de wedstrijden kom ik steeds minder snel op gang.”

Volledig scherm
Pauwels (r) op het WK van 2017, naast wereldkampioen Van Aert (m) en Mathieu van der Poel. © BELGA
Volledig scherm
Pauwels in actie in 2016. © BELGA
  1. Bondscoach Moerenhout: Van der Poel mag als kopman mee naar WK

    Bondscoach Moerenhout: Van der Poel mag als kopman mee naar WK

    Als Mathieu van der Poel het wil, dan gaat hij als kopman mee met de Nederlandse ploeg naar het WK op de weg eind september. Bondscoach Koos Moerenhout wil in zijn selectie voor de mondiale titelstrijd in het Engelse Yorkshire met liefde een plek reserveren voor de winnaar van de Amstel Gold Race. Moerenhout: ,,Ik ben al in Yorkshire wezen verkennen. Het is een parkoers wat Van der Poel op het lijf is geschreven. Het mag geen verrassing zijn dat ik hem er graag bij wil.’’
  2. Podcast In Het Wiel: Mathieu van der Poel en het sprookje van de Amstel Gold Race

    Podcast In Het Wiel: Mathieu van der Poel en het sprookje van de Amstel Gold Race

    Het zal je niet verbazen: de nieuwste podcast van In het Wiel gaat over Mathieu van der Poel, Mathieu van der Poel en nog eens Mathieu van der Poel. De Nederlands kampioen op zowel de weg als in het veld maakte zondag veel indruk door bij zijn debuut de Amstel Gold Race te winnen, na een zinderende ontknoping. Presentator Hidde van Warmerdam praat met Thijs Zonneveld en Thomas Dekker uitgebreid na over de beklijvende race.