Kersvers kampioen Alvarado twijfelt nog over WK

Ceylin del Carmen Alvarado heeft voor het eerst de nationale titel veroverd bij de elitevrouwen. De 21-jarige Rotterdamse van de ploeg Alpecin-Fenix was in Rucphen een klasse apart. Het zilver was voor Annemarie Worst. Titelverdedigster Lucinda Brand finishte als derde.

Alvarado kan door de zege bij het NK ook uitkomen bij de Elite bij het WK. De Rotterdamse komt normaliter nog uit in de beloftencategorie, maar gaat met haar nationale kampioenstrui om de schouders volgende maand mogelijk op jacht naar de regenboogtrui. Bij de beloften werd ze vorig jaar als topfavoriete geklopt door haar landgenote Inge van der Heijden. Maar Alvarado ziet nu af van een kans op revanche en start in februari bij de Elite. Alvarado won deze winter al twaalf wedstrijden bij de profs. 

Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado komt over de finish, waarbij zij voor het eerst de nationale titel veroverde bij de elitevrouwen.
Volledig scherm
Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado komt over de finish, waarbij zij voor het eerst de nationale titel veroverde bij de elitevrouwen. © ANP