Kersvers kampioen Alvarado twijfelt nog over WK

Ceylin del Carmen Alvarado heeft voor het eerst de nationale titel veroverd bij de elitevrouwen. De 21-jarige Rotterdamse van de ploeg Alpecin-Fenix was in Rucphen een klasse apart. Het zilver was voor Annemarie Worst. Titelverdedigster Lucinda Brand finishte als derde.

Alvarado kan door de zege bij het NK ook uitkomen bij de Elite bij het WK. De Rotterdamse komt normaliter nog uit in de beloftencategorie, maar gaat met haar nationale kampioenstrui om de schouders volgende maand mogelijk op jacht naar de regenboogtrui. Bij de beloften werd ze vorig jaar als topfavoriete geklopt door haar landgenote Inge van der Heijden. Maar Alvarado ziet nu af van een kans op revanche en start in februari bij de Elite. Alvarado won deze winter al twaalf wedstrijden bij de profs. 

Volledig scherm
Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado komt over de finish, waarbij zij voor het eerst de nationale titel veroverde bij de elitevrouwen. © ANP
  1. Junior Fem van Empel wint vrouwencross Huijbergen: ‘Technisch valt alles nog te verbeteren, maar lopen kan ik’
    finale topcompetitie veldrijden

    Junior Fem van Empel wint vrouwen­cross Huijbergen: ‘Technisch valt alles nog te verbeteren, maar lopen kan ik’

    Fem van Empel heeft zondag met groot verschil in Huijbergen de finale van de topcompetitie veldrijden gewonnen. Op het zware parkoers over de Nootjesberg en het Tiestenduin ging de junior uit Sint Michielsgestel samen met Maaike de Heij de slotronde in. Een aflopende ketting bij laatstgenoemde elitenrenster maakte op de Nootjesberg aan alle spanning een einde.