Olav Kooij wint, ploeggenoot Christophe Laporte (tweede) viert het feestje mee.
Volledig scherm
Olav Kooij wint, ploeggenoot Christophe Laporte (tweede) viert het feestje mee. © photo: Cor Vos

Jumbo-Visma heerst in Denemarken: Olav Kooij sprint naar tweede dagzege, Christophe Laporte runner-up

Olav Kooij heeft na de eerste etappe ook de derde rit in de Ronde van Denemarken op zijn naam geschreven. De 20-jarige Nederlander van Jumbo-Visma was na een rit over ruim 239 kilometer, deels over kasseien, de snelste in de sprint van een groep van 53 renners. De Fransman Christophe Laporte, ploeggenoot van Kooij, eindigde als tweede in Herning.

 1. Olav Kooij raakt leiderstrui in Denemarken kwijt, Magnus Sheffield slaat slag in tijdrit

  Olav Kooij raakt leiders­trui in Denemarken kwijt, Magnus Sheffield slaat slag in tijdrit

  Olav Kooij heeft zoals verwacht slechts één dag kunnen genieten van de lichtblauwe leiderstrui in de Ronde van Denemarken. De 20-jarige Nederlander van Jumbo-Visma, die dinsdag in de massasprint de eerste etappe won, raakte in de tijdrit over 12,2 kilometer rond Assens de eerste plaats in het algemeen klassement kwijt. De Amerikaan Magnus Sheffield (Ineos Grenadiers) won de rit tegen de klok en nam de leiderstrui over van Kooij.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’