Impey wint vierde rit Tour Down Under, Van Baarle beste Nederlander

VideoTitelverdediger Daryl Impey heeft de vierde etappe van de Tour Down Under op zijn naam gebracht. De Zuid-Afrikaanse renner was na de beklimming van Crokscrew Road de beste in de sprint van twintig koplopers.

Hij bleef de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin voor, die aan de leiding blijft in het algemeen klassement.

De Belg Thomas De Gendt ging tijdens de vierde etappe al vroeg in de aanval. Hij kreeg het gezelschap van de Fransman Benot Cosnefroy, de Oostenrijker Hermann Pernsteiner, de Duitser Jasha Stterlin en de Australiërs Miles Scotson en Nicholas White.

Hij liet zijn medevluchters achter zich in de aanloop richting Corkscrew Road, de beslissende helling van eerste categorie. Daarna ging Wout Poels in de achtervolging. Er sloten zich nog meer renners aan, waardoor de groep van twintig ontstond. Van hen was Impey de snelste. Dylan van Baarle was de beste Nederlander op de tiende plek.

Impey droeg zijn overwinning op aan een goede vriend die onlangs overleed aan een hartaanval. ,,Ik verliet Zuid-Afrika met een triest gemoed. Het was een behoorlijk zware tijd voor mijn hele familie, want hij speelde een belangrijke rol voor ons. In Australië wilde ik voor hem iets speciaals doen. Dat ik daar vandaag in slaagde, is behoorlijk emotioneel en absoluut een boost voor mijn vertrouwen”, aldus Impey na zijn ritoverwinning.

Zijn achterstand op leider Bevin bedraagt zeven seconden, maar toch geeft hij zich niet veel kans zijn titel te prolongeren. ,,Paddy rijdt er goed en lijkt als renner veel op mij, dus het is lastig om hem nog voorbij te gaan.’’

Volledig scherm
Daryl Impey. © AFP