Volledig scherm
PREMIUM
Ad Pertijs © Johan Wouters

Het zou verdorie een schande zijn als de sportwereld Kees Haast ooit gaat vergeten

columnKees wie? Van binnen komt een vloek opzetten als ik vrijdagmiddag voor de zoveelste keer moet uitleggen wie de die dag overleden Kees Haast is. Roem is vergankelijk. Maar niet meer weten wie deze kleurrijke, geboren klimgeit uit de jaren zestig is, doet pijn.

Haast was immers een renner, zoals het publiek die graag ziet. Onverschrokken, open, vol verwondering, hard voor zichzelf, zacht van binnen. ,,Ik heb nooit het bordje van een ander leeggegeten", zei hij over zijn pure aanvalslust. Kiske speelde geen spelletjes. Misschien was hij te goedhartig om echt onvergetelijke zeges te behalen.

  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”