Het is afzien voor de renners op het WK wielrennen in het noorden van Engeland, waar het onophoudelijk regent.
Volledig scherm
Het is afzien voor de renners op het WK wielrennen in het noorden van Engeland, waar het onophoudelijk regent. © BELGA

Het blijft voorlopig hondenweer in Yorkshire

De derde dag van de wereldkampioenschappen wielrennen is vanwege overvloedige regenval net een waterballet. De renners hoeven ook niet te verwachten dat het snel beter wordt, want het blijft zeker tot zondag hondenweer in het noorden van Engeland.

Regen, regen en nog eens regen. Hoewel het de laatste weken ook in Engeland verrassend zonnig en warm was, is het weer in Yorkshire deze week volledig omgeslagen. De renners die vandaag al de weg op zijn gegaan, hadden veel last van de regen. Het parkoers heeft door het water veel weg van een glijbaan, waarop enkele deelnemers aan de individuele tijdrit voor beloften al onderuit zijn gegaan.

Onder anderen de Hongaar Attila Valter maakte een verschrikkelijke smakker. Hij verloor bij een afdeling de macht over het stuur, ging onderuit en gleed over het glibberige asfalt ver door. Sommige fietsers stapten zelfs af om stukken te lopen. Het regent ook onophoudelijk in het noorden van Engeland, waar later op de dag de vrouwen aan de beurt waren voor de individuele tijdrit.

Morgen is de tijdrit voor de mannen. De wegrace is pas in het weekeinde. Bij de vrouwen is de start zaterdag in Bradford, bij de mannen een dag later in Leeds. Juist tot en met zondag wordt er veel regen verwacht in het noorden van Engeland. Hoewel er vandaag meer dan 20 millimeter neerslag voorspeld wordt, voorzien verschillende weerstations dat er nog wel meer dan 30 millimeter zal kunnen vallen.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.