Volledig scherm
© Carla Vos

Havik en Burkhart nemen leiding in Bremen over

Baanwielrenner Yoeri Havik heeft met de Duitser Achim Burkhart de leiding in de zesdaagse van Bremen overgenomen. Het duo passeerde op de tweede dag van het evenement de grens van 100 punten.

De Belg Kenny De Ketele volgt met de Duitser Theo Reinhardt op de tweede plaats. Wim Stroetinga, die na de eerste dag nog aan kop ging, moet met de Belg Robbe Ghys nu met de derde positie genoegen nemen.

Vorig jaar ging de eindzege in Bremen naar de Duitser Marcel Kalz en de Belg Iljo Keisse. Dat koppel doet nu niet mee. Kalz heeft zijn loopbaan beëindigd.

  1. Servais Knaven komt met APB-opleidingsploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven komt met APB-op­lei­dings­ploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven hield vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwe APB Junior Women Development team ten doop. De oud-prof en Sky-ploegleider wil jonge rensters beter voorbereid de overstap naar de elite laten maken. ,,Die stap is nu te groot. Ook al omdat het niveau bij de elite vrouwen erg hoog geworden is. De paradox is dat het heel goed gaat met het Nederlandse vrouwenwielrennen, maar daaronder gebeurt er op het gebied van opleiding heel weinig”, motiveert Knaven zijn initiatief.