Harrie Lavreysen nam het op het WK ook al op tegen Matthew Richardson.
Volledig scherm
Harrie Lavreysen nam het op het WK ook al op tegen Matthew Richardson. © ANP

Harrie Lavreysen lijdt zeldzame sprintnederlaag, wint wel keirin in Champions League

Harrie Lavreysen heeft in Palma de Mallorca op de eerste avond van de Champions League voor baanwielrenners een zeldzame nederlaag geleden op de sprint. De regerend wereldkampioen werd in het afsluitende onderdeel van de avond geklopt door Matthew Richardson uit Australië.

 1. Nairo Quintana ontkent einde carrière: ‘Ik ben nog steeds wielrenner’

  Nairo Quintana ontkent einde carrière: ‘Ik ben nog steeds wielrenner’

  Nairo Quintana heeft berichten in Colombiaanse media tegengesproken dat hij per direct zou stoppen. Op een persconferentie vandaag in Bogotá meldde de winnaar van de Giro d’Italia (2014) en Vuelta d’España (2016) dat hij nog altijd op ziek is naar een nieuwe ploeg. Quintana moest eind vorig jaar vertrekken bij Arkéa Samsic na een tramadol-affaire. Hij raakte zijn zesde plaats in de Tour de France van vorig jaar kwijt na gebruik van de verboden pijnstiller.
 2. Met veldrijden is het net zo als met waterbedden
  PREMIUM
  COLUMN

  Met veldrijden is het net zo als met waterbed­den

  Denkend aan de Waal bij Zaltbommel, zag je afgelopen weekend oneindig traag steeds meer water en modder voorbij komen op het parkoers van het NK veldrijden. ‘Wat een zooi. Niet te geloven’, schudde een toeschouwer het hoofd. ‘Schrijf dit maar in de krant’, lachte een mekanieker wijzend op hoe hij als moddermannetje uit de wisselpost was gekomen. ‘Het was meer een hardloopwedstrijd’, verzuchtte een deelnemer die tot zijn knieën door het water banjerend naast de hoofdprijs had gepakt.