Volledig scherm
Peter Sagan is zijn dagelijkse groene Tour-kloffie. Na de Ronde showt hij het exclusief in Etten-Leur . © photo: Cor Vos

Groene Peter Sagan exclusief te bewonderen in Etten-Leur

NA-Tour criteriumsPeter Sagan maakt zondag 18 augustus zijn opwachting in de Profwielerronde van Etten-Leur.  De winnaar van de groene trui rijdt de laatste jaren na de Tour slechts mondjes maat een criterium. ,,Daarom zijn we er trots op dat hem hebben kunnen vastleggen", zegt voorzitter Ronnie Buiks.

Zover bekend rijdt de 29-jarige Slowaak van Bora de komende weken nergens anders een criterium in Europa. 

Sagan werd dit jaar voor de zevende keer winnaar van het puntenklassement. De drievoudige wereldkampioen won daarnaast de vijfde etappe in Colmar. 

Het vastleggen van Sagan moet volgens Buiks de opmaat zijn naar een Profwielerronde vol truien. De volgende grote uitdaging is daarom volgens hem het contracteren van Tour-winnaar Egan Bernal. Of dat lukt hangt af van de claim die zijn vaderland Colombia de komende weken op hem legt. De renner van Ineos rijdt maandag in ieder geval  in België het criterium van Aalst. 

Ook bolletjestruiwinnaar Roman Bardet staat op het verlanglijst van Etten-Leur, dat in ieder geval Steven Kruijswijk  heeft weten te strikken.