Volledig scherm
© Cor Vos

Gerts verruilt BMC voor Roompot

De Nederlandse wielerploeg Team Roompot - Nederlandse Loterij heeft zich versterkt met Floris Gerts. De 25-jarige renner is afkomstig van BMC. Gerts, die een contract voor één jaar heeft getekend, is na Jan-Willem van Schip, Robbert de Greef en Wouter Wippert de vierde aanwinst voor het procontinentale team.

Gerts vult bij Roompot de plek op van Hartthijs de Vries, die onlangs zijn profcontract inleverde vanwege hartritmestoornissen. ,,Na het gedwongen vertrek van Hartthijs de Vries om medische redenen en de blessure van Taco van der Hoorn zaten we krap in de renners en dus zijn we op zoek gegaan naar versterking", aldus ploegleider Erik Breukink. ,,We verwachten van Gerts dat hij zijn kans grijpt in een vrije rol. Hij heeft al twee jaar WorldTour-ervaring en is gezegend met een goede mentaliteit.''

Gerts boekte in 2016 in de Volta Limburg Classic zijn enige profzege.

  1. Servais Knaven komt met APB-opleidingsploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven komt met APB-op­lei­dings­ploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven hield vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwe APB Junior Women Development team ten doop. De oud-prof en Sky-ploegleider wil jonge rensters beter voorbereid de overstap naar de elite laten maken. ,,Die stap is nu te groot. Ook al omdat het niveau bij de elite vrouwen erg hoog geworden is. De paradox is dat het heel goed gaat met het Nederlandse vrouwenwielrennen, maar daaronder gebeurt er op het gebied van opleiding heel weinig”, motiveert Knaven zijn initiatief.