Volledig scherm
© Cor Vos

Gerts verruilt BMC voor Roompot

De Nederlandse wielerploeg Team Roompot - Nederlandse Loterij heeft zich versterkt met Floris Gerts. De 25-jarige renner is afkomstig van BMC. Gerts, die een contract voor één jaar heeft getekend, is na Jan-Willem van Schip, Robbert de Greef en Wouter Wippert de vierde aanwinst voor het procontinentale team.

Gerts vult bij Roompot de plek op van Hartthijs de Vries, die onlangs zijn profcontract inleverde vanwege hartritmestoornissen. ,,Na het gedwongen vertrek van Hartthijs de Vries om medische redenen en de blessure van Taco van der Hoorn zaten we krap in de renners en dus zijn we op zoek gegaan naar versterking", aldus ploegleider Erik Breukink. ,,We verwachten van Gerts dat hij zijn kans grijpt in een vrije rol. Hij heeft al twee jaar WorldTour-ervaring en is gezegend met een goede mentaliteit.''

Gerts boekte in 2016 in de Volta Limburg Classic zijn enige profzege.

  1. Dynamiek NAC moet uit Manchester komen: 'Zij gaan ons iets extra's geven'
    PREMIUM

    Dynamiek NAC moet uit Manchester komen: 'Zij gaan ons iets extra's geven'

    Hoe afhankelijk NAC van handelshuis Manchester City is, wordt een maand voor de start van de competitie duidelijk zichtbaar. De 19-jarige publiekstrekkers Luka Ilic en Paolo Fernandes zitten zaterdagmiddag op de tribune, hun gemis is nu al voelbaar. ,,Wat ik op trainingen gezien heb, is dat Ilic heel creatief is. En Paolo kennen we natuurlijk al”, zegt Gianluca Nijholt. ,,Twee jongens die goed kunnen ballen, zij gaan ons iets extra’s geven. Het is wachten tot de papierwinkel rond is.”