Volledig scherm
Wout Poels komt in 2016 juichend over de streep in Ans, lange tijd de finishplaats van Luik-Bastenaken-Luik © BELGA

Finish Luik-Bastenaken-Luik na 28 jaar weer in Luik

De voorjaarsklassieker Luik-Bastenaken-Luik verlegt de finish na 28 jaar weer naar de stad wiens naam de koers draagt, namelijk Luik. De organisatie trekt de streep op de vlakke Boulevard d'Avroy. Sinds 1992 lag de aankomst steeds in het voorstadje Ans.

De 105de editie van de Ardennenklassieker telt elf serieuze beklimmingen, waarvan de laatste - de Côte de la Roche-aux-Faucons - op 15 kilometer van de finish ligt. De koersleiding heeft ook weer het trio kuitenbijters Côte de Wanne, Côte de Stockeu en Côte de la Haute-Levée in ere hersteld. Dat zou een scherprechter in de koers kunnen zijn.

Luik-Bastenaken-Luik is dit jaar op 28 april. De Luxemburger Bob Jungels won de vorige editie. Wout Poels was in 2016 de laatste Nederlandse winnaar.

  1. Van Vleuten wil nu regenboogtrui die ze ‘het hele jaar kan showen’
    WK in Yorkshire

    Van Vleuten wil nu regenboog­trui die ze ‘het hele jaar kan showen’

    Na ruim twee weken van relatieve rust verdedigt Annemiek van Vleuten dinsdag in Yorkshire bij de WK wielrennen haar wereldtitel op de individuele tijdrit. Het is haar eerste hoofddoel, maar voor de Wageningse wacht vier dagen later in de wegrace een misschien nog wel grotere uitdaging. Dan is de prijs een regenboogtrui die je het hele jaar kunt showen. ,,Ik ga voor allebei, maar als ik moet kiezen dan is het toch die laatste.”