Maurits en Marion Lammertink zijn door een hel gegaan, Maurits raakte enkele weken geleden zwaar gewond toen hij werd aangereden door een scooter.
Volledig scherm
PREMIUM
Maurits en Marion Lammertink zijn door een hel gegaan, Maurits raakte enkele weken geleden zwaar gewond toen hij werd aangereden door een scooter.

Even een ijsje halen wordt profrenner bijna fataal: ‘Er was niets meer, hij is dood’

Op de linkerkant van zijn hoofd heeft Maurits Lammertink een jaap van een litteken, van z’n oor tot aan de kruin. Een blijvende herinnering aan de hersenoperatie die zijn leven redde, nadat de profrenner door een scooterrijder was aangereden bij een Hengelose ijssalon. „Gewoon eventjes met het gezin een ijsje halen…”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.