Erik Dekker toont trots zijn verse kampioenstrui en besmeurde fiets.
Volledig scherm
Erik Dekker toont trots zijn verse kampioenstrui en besmeurde fiets. © Ad Pertijs

Erik Dekker opent NK veldrijden met zijn derde crosstitel

NK veldrijden rucphenErik Dekker opende zaterdag in Rucphen het NK veldrijden met het veroveren van de nationale titel in de categorie Masters 50+.  De oud-prof uit Hedel heroverde daarmee de kampioenstrui. Eerder won hij het NK cyclocross in 2015 (Veldhoven) en 2018 (Surhuisterveen). 

Dekker is 49, maar moet dit seizoen reglementair verplicht rijden bij de vijftigplussers. ,,Liever had ik nog bij de 40+ gereden", zei hij na een eenzame solotocht langs de Rucphense vijver en carrousel. Dekker bleef Jan Weevers, in zijn hoogtijdagen toch ook geen kleine jongen in het veld, met bijna twee minuten voor. 

Ron Veeke uit Sint Willebrord legde tot zijn grote vreugde beslag op de vijfde plaats.

Dekker zag vervolgens dat de strijd om de titel bij de Masters 40+ een stuk spannender was. Freek de Jong pakte op het einde van de race dankzij een sprong over de balken zijn vijftiende titel.

De derde titel ging tot dusverre naar Yannick Runhart, die bij de amateurs/sportklasse de millimeterspurt won voor Bart de Veer.

Vandaag staan in Rucphen nog de kampioenschappen voor G/ID-renners, nieuwelingen meisjes en nieuwelingen jongens op het programma. Morgen komen de mannen junioren, vrouwen junioren, vrouwen beloften, mannen/beloften eliten vrouwen eliten in actie.