Volledig scherm
Richard Carapaz vierde met winnen van de Giro begin juni al een Colombiaans feestje. © BSR Agency

Ecuadoraanse Girowinnaar Carapaz wel naar Etten-Leur

criterium etten-leurDe kans dat Tourwinnaar Egan Bernal volgende week zondag zijn opwachting maakt in de Profwielerronde van Etten-Leur is klein nu hij terug in Colombia van de ene naar de andere huldiging holt. Ondertussen heeft voorzitter Ronnie Buiks wel kans gezien om de Ecuadoraan Richard Carapaz te strikken voor het evenement.

Carapaz won begin juni al een grote ronde, de Giro d’Italia welteverstaan. Hij deed dat in dienst van Movistar. Volgend jaar zijn Carapaz en Bernal echter ploeggenoten bij Ineos. 

De Ecuadoriaanse Girowinnaar is na Peter Sagan (winnaar van de groene trui in de Tour) en Steven Kruijswijk (de nummer drie van de Tour) de derde 'grote vis’ die Etten-Leur heeft weten binnen te hengelen. Buiks aast echter op meer. ,,Binnenkort hoop ik de onderhandelingen met nog een  renner van naam te kunnen afronden", liet hij donderdag op een persconferentie weten. 

Dat dat de naam van de Tourwinnaar is, is volgens Buiks niet waarschijnlijk. ,,Hij is terug naar Colombia en dat betekent ook dat het voor ons lastig onderhandelen is nu.” Vorig jaar had Etten-Leur de complete top-5 van de Tour aan het vertrek. ,,Ons ambitieniveau ligt dit jaar weer erg hoog", zegt de voorzitter. ,,We willen het veld van vorig jaar zeker evenaren.”

Daarmee zegt het niet per se te doelen op het vastleggen van de top-5 uit de Ronde van Frankrijk. ,,Maar wel dat we weer gaan voor een topveld.” Perschef Peter Tunnisen vult aan: ,,We gaan nog voor een renners over wie je kunt zeggen: ‘yes, dat is nou eens iemand die we willen zien.” 

Alle kans dus dat Etten-Leur haar pijlen heeft gericht op een man als Julian Alaphilippe. ,,Een naam noem ik niet. Dat zou niet goed zijn voor mijn onderhandelingspositie”, wil Buiks niet ingaan op dergelijke voorzetten.