Dumoulin wint tachtigste Acht van Chaam, Van der Poel eindigt als derde

videoDe massa volk die woensdag naar de Acht van Chaam getogen was wilde maar een ding. Of eigenlijk drie: Tom Dumoulin zien, Tom Dumoulin zien fietsen en Tom Dumoulin zien winnen.

De liefhebbers werden op hun wenken bediend. Na een perfect uitgevoerde wielershow ging de Nederlandse nummer twee uit de voorbije Tour de France als eerste over de finish in de Dorpsstraat.Voor die andere Nederlandse Tourheld, Steven Kruijswijk, en op korte afstand gevolgd door de grossier in roodwitblauwe truien Mathieu van der Poel.

Daarmee kreeg Chaam zijn droompodium, zoals het hoort in een criterium. De profs reden de klinkers uit de straat voor het dolenthousiast en massaal opgekomen.

Steeds andere kopgroepen, steeds de helden in de hoofdrol die de fans wilden zien: Van der Poel, Kruijswijk, Wout Poels, Sam Oomen, Antwan Tolhoek, Koen de Kort en Danny en Boy van Poppel.

Beslissende vlucht

Maar het slot was voor Dumoulin. Toen hij bij het ingaan van de laatste ronde ontsnapte met natuurlijk Kruijswijk was duidelijk dat dit de beslissende vlucht was. En dat Dumoulin Kruijswijk uiteindelijk voorbleef? Tja. ,,Het is gewoon een hele goede renner. En dus sneller dan ik", zei Kruijswijk.

Dumoulin zweeg, glimlachte en bleef dat doen tijdens de hele huldiging. Hij staat als Tourheld op de erelijst van de Acht van Chaam. Zoals het hoort.

Volledig scherm
  1. Junior Fem van Empel wint vrouwencross Huijbergen: ‘Technisch valt alles nog te verbeteren, maar lopen kan ik’
    finale topcompetitie veldrijden

    Junior Fem van Empel wint vrouwen­cross Huijbergen: ‘Technisch valt alles nog te verbeteren, maar lopen kan ik’

    Fem van Empel heeft zondag met groot verschil in Huijbergen de finale van de topcompetitie veldrijden gewonnen. Op het zware parkoers over de Nootjesberg en het Tiestenduin ging de junior uit Sint Michielsgestel samen met Maaike de Heij de slotronde in. Een aflopende ketting bij laatstgenoemde elitenrenster maakte op de Nootjesberg aan alle spanning een einde.