Volledig scherm
© AFP

Dubbelslag voor Teuns in Dauphiné, Dumoulin test zichzelf

Dylan Teuns (Bahrain-Merida) heeft de tweede rit in de Dauphiné gewonnen. Hij versloeg Guillaume Martin (Wanty - Gobert) in de sprint. In de achtergrond bestookten klassementsrenners elkaar met aanvallen, Tom Dumoulin liet de groep met favorieten in de finale lopen.

De grote mannen van het peloton trakteerden het publiek op een heerlijke tweede rit in de Dauphiné. Het regende de hele dag aanvallen op een heuvelachtig parcours en uiteindelijk mochten Martin en Teuns uitvechten wie de ritwinst en de leiderstrui zou krijgen. De klimmer van Bahrain-Merida beschikte over iets betere benen in de laatste meters. 

Kort daarachter maakten de klassementsrenners elkaar het leven zuur. Onder anderen Chris Froome, Nairo Quintana, Jakob Fuglsang en Thibaut Pinot kwamen met elkaar in een groep achter de koplopers terecht. De enige aanwezige knecht was Wout Poels, die een voortreffelijke etappe reed. Door de matige samenwerking lukte het de heren niet aan te sluiten bij het duo vooraan.

Achter deze groep zaten de verslagen renners. Steven Kruijswijk, Romain Bardet, Dan Martin en Richie Porte misten de slag en verloren een krappe minuut. Zij moeten in de komende weken om in de gewenste vorm voor de Tour de France te komen. 

Dumoulin liet de koers twintig kilometer voor het einde voor wat het was. Hij glimlachte, schakelde een tandje lichter en peddelde naar de finish. Eerder op de dag besloot hij ten aanval te trekken, maar die kopgroep bleef niet vooruit.