,,Kunnen we niet nog één rondje rijden?", vroeg Coen Vermeltfoort zich vorig jaar af.
Volledig scherm
,,Kunnen we niet nog één rondje rijden?", vroeg Coen Vermeltfoort zich vorig jaar af. © Ad Pertijs

Dorpenomloop Rucphen voor thuisblijvers live te volgen

dorpenomloop rucphenDe 44ste Dorpenomloop Rucphen is zondag de aftrap van de strijd om de Holland Cup. David Dekker en Coen Vermeltfoort zijn de mannen die het meest in de gaten worden gehouden. Voor thuisblijvers is de koers live te volgen op diverse mediakanalen.

Coen Vermeltfoort stemde vorig jaar als vertegenwoordiger van de renners morrend in met het besluit om de koers na 50 kilometer stil te leggen. De man uit Vlijmen had immers zijn zinnen gezet op de West-Brabantse openingsklassieker.

Een jaar later is de naar Volker Wessels verhuisde oud-prof er nog altijd op gebrand om de Dorpenomloop te winnen. Afgelopen zaterdag was hij dicht bij de zege in de Ster van Zwolle. Verkleumd en verkrampt legde hij het in de eindsprint toen af tegen David Dekker. Diezelfde zoon van Erik Dekker is ook zondag de te kloppen man in de Dorpstraat van Sint Willebrord. Helemaal nadat hij dinsdag in zijn eerste profkoers, Le Samyn, direct op het podium terecht kwam.

Om 12.00 uur gaan bij het gemeentehuis op de Kozijnenhoek 24 teams van start. Waaronder elf buitenlandse formatie. Ze treffen een voor 70 procent vernieuwd parkoers aan. De lengte van de wedstrijd bedraagt 201 kilometer en het peloton passeert vijf keer de finishlijn op de Dorpstraat voor het bij de zesde keer (rond 16.30 uur) definitief de meet heeft bereikt.

Startschot

De Dorpenomloop is een internationale UCI 1.2-wedstrijd. Samen met de Arno Wallaard Memorial (Meerkerk), de Ronde van Overijssel en de Midden-Brabant Poort Omloop (Gilze) maakt het onderdeel uit van de Holland Cup.

De wedstrijd is vanaf 15.00 uur live te volgen op meerdere mediakanalen. Zoals Eurosport Player, Wielerflits, Rucphen RTV en Holland Cup Facebook.

44ste Dorpenomloop Rucphen(UCI 1.2).Start zondag 12.00 uur bij gemeentehuis Rucphen, finish 16.36 uur in Dorpstraat Sint Willebrord. Passages finishlijn: 13.00 uur (45 km), 14.00 uur (90 km), 15.00 uur (135 km), 15.30 uur (157 km), 16.00 uur (180 km).