Volledig scherm
Inge van der Heijden in tranen. © Ad Pertijs

Del Carmen Alvarado is pechvogel Van der Heijden de baas op NK Veldrijden in Huijbergen

Ceylin del Carmen Alvarado werd zondag de eerste Nederlandse kampioene van de tweede dag van de NK veldrijden in Huijbergen. De Rotterdamse won bij de beloftenvrouwen voor Fleur Nagengast en Inge van der Heijden uit Schaijk. 

Tranen waren er direct na de finish. Inge van der Heijden stortte in de armen van haar moeder, nadat ze vanwege kettingproblemen de kans op het rood-wit-blauw uit haar handen had zien glippen. ,,Twee keer die ketting”, stamelde ze. ,,Zuur”, vertelde ze even later, opgedroogd en afgepoetst. ,,Ik had het gevoel dat ik hier vandaag had kunnen winnen.”

Van der Heijden was de enige belofterenster die na de vlammende start van topfavoriete Del Carmen Alvarado de aansluiting wist te maken. Ze leek direct op en over de Rotterdamse te gaan, maar haar ketting wilde niet meewerken. Van der Heijden werd teruggeworpen tot de vierde plaats in de wedstrijd.

Opnieuw kettingproblemen

Vanaf die vierde plaats rukte ze opnieuw op tot 10 seconden van Del Carmen Alvarado. Nieuwe kettingproblemen met haar Liv-fiets kostten haar de jacht op het goud en ook Nagengast kon gebruikmaken van het malheur van de Schaijkse door het zilver weg te nemen.

De wedstrijd voor junior-meisjes, die tegelijkertijd werd verreden, werd gewonnen door Puck Pieterse voor Shirin van Anrooij en Sofie van Rooijen.

Volledig scherm
Het podium bij de beloften. © Ad Pertijs