Danny van Poppel in actie tijdens het NK.
Volledig scherm
Danny van Poppel in actie tijdens het NK. © photo: Cor Vos

Danny van Poppel krijgt bij Bora plek in sprinttrein Bennett

Derde NederlanderDanny van Poppel (27), nu in de Tour de France voor Intermanché-Wanty, gaat volgend seizoen naar Bora. Bij de Duitse ploeg, waar ook de Nederlanders Wilco Kelderman en Ide Schelling rijden, krijgt hij een plek in de sprinttrein van de Ierse topsprinter Sam Bennett.

 1. Opmerkelijke rentree Thalita de Jong in Tour d'Ardeche: 'Ik begrijp het zelf ook niet goed’
  PREMIUM
  rentree

  Opmerkelij­ke rentree Thalita de Jong in Tour d'Ardeche: 'Ik begrijp het zelf ook niet goed’

  Een podiumplek in de Tour d’Ardeche, het is iets dat Thalita de Jong (27) niet voor mogelijk had gehouden toen ze woensdag in Zuid-Frankrijk voor het eerste sinds drie maanden weer een rugnummer opspelde. ,,Sta je daar als nummer drie naast Leah Thomas (Movistar) en Elizabeth Deignan (Trek-Segafredo). Derde tussen de wereldtop in een serieus lastige etappe. Ik begrijp het zelf ook niet goed", zegt de kopvrouw van Bingoal-Chevalmeire niet geheel onbegrijpelijk.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.