Er is in Rucphen de laatste maanden door de vrijwilligers hard gewerkt aan de opbouw van het parkoers. Zonder dat er een meter op is gereden moet diezelfde mensen dat nu ook weer gaan afbreken. 'Dat is sneu.'
Volledig scherm
Er is in Rucphen de laatste maanden door de vrijwilligers hard gewerkt aan de opbouw van het parkoers. Zonder dat er een meter op is gereden moet diezelfde mensen dat nu ook weer gaan afbreken. 'Dat is sneu.' © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Cyclocross Rucphen gaat dit jaar definitief niet door: ‘Sneu ook voor de bouwers’

afgelastDe Cyclocross Rucphen gaat dit jaar definitief niet eerder. Vorige maand moest al besloten worden tot uitstel van de internationale veldrit omdat de datum, 17 januari, binnen de lockdown-periode viel. Met het verlengen van die maatregel is het nu ook niet mogelijk om de wedstrijd naar woensdag 3 februari te verplaatsen. Dat was volgens voorzitter Kees Kools de enige alternatieve datum nog op de crosskalender.

 1. Tourorganisatie blokkeert alle video's van populaire Bas Tietema over Tour de France, fans in opstand
  PREMIUM

  Tourorgani­sa­tie blokkeert alle video's van populaire Bas Tietema over Tour de France, fans in opstand

  Tourorganisatie ASO heeft alle Youtube-video's van Tour de Tietema laten blokkeren. Het kanaal van Zwollenaar Bas Tietema (26), die met zijn kompanen bijzondere video's maakt tijdens de Tour de France, staat op zwart en dan verschijnt de mededeling dat er content van de ASO is gebruikt en de gebruiker auteursrechten schendt. ,,We kunnen alleen maar gissen naar de reden", zegt Tietema vanuit Frankrijk.
 2. Jumbo-Visma klaagt over verplichte outfit: ‘PR-show die renner trager maakt’

  Jum­bo-Vis­ma klaagt over verplichte outfit: ‘PR-show die renner trager maakt’

  Jumbo-Visma is niet blij met de witte trui die Jonas Vingegaard vandaag verplicht moet dragen tijdens de tijdrit, zo maakt prestatiemanager Mathieu Heijboer duidelijk op Twitter. Er wordt flink geïnvesteerd in aerodynamische kleding, maar tijdens de Tour de France dragen leiders in de klassementen een trui van de kledingpartner van de organisatie. Extra pikant: Vingegaard draagt alleen de witte trui, omdat de leider in dat klassement Tadej Pogacar de gele trui draagt.