Volledig scherm
Alberto Contador. © Cor Vos

Contador gaat commentaar geven bij wielrennen

Alberto Contador blijft actief in de wielerwereld, maar dan als commentator. De 35-jarige Spanjaard stopte na het afgelopen seizoen als profwielrenner. Contador nam in stijl afscheid, door op heroïsche wijze een bergrit in de Vuelta te winnen. Hij gaat nu verder als wielercommentator bij Eurosport.

'El Pistolero' zal bij grote wedstrijden uit de UCI WorldTour, zoals de drie grote rondes, als analist optreden bij de Spaanstalige afdeling van Eurosport. Contador wordt gezien als een van de beste ronderenners ooit. De aanvalslustige klimmer won twee keer de Giro d'Italia, twee keer de Tour de France en driemaal de Vuelta a España. De Spanjaard moest zijn zeges in de Tour van 2010 en Giro van 2011 inleveren als gevolg van een positieve test op clenbuterol. Het ging om een minieme hoeveelheid, door Contador verklaard als het gevolg van het eten van besmet vlees.

  1. Servais Knaven komt met APB-opleidingsploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven komt met APB-op­lei­dings­ploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven hield vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwe APB Junior Women Development team ten doop. De oud-prof en Sky-ploegleider wil jonge rensters beter voorbereid de overstap naar de elite laten maken. ,,Die stap is nu te groot. Ook al omdat het niveau bij de elite vrouwen erg hoog geworden is. De paradox is dat het heel goed gaat met het Nederlandse vrouwenwielrennen, maar daaronder gebeurt er op het gebied van opleiding heel weinig”, motiveert Knaven zijn initiatief.