Claeys op een archieffoto.
Volledig scherm
Claeys op een archieffoto. © BELGA

Claeys wint Famenne Ardenne Classic, Van der Poel zesde

Dimitri Claeys heeft de derde editie van de Famenne Ardenne Classic gewonnen. De Belg van Cofidis reed in de laatste kilometer weg bij Baptiste Planckaert en Timo Roosen. Mathieu van der Poel eindigde als zesde. Daarmee beëindigde de Nederlander een zeer succesvol wegseizoen.

Claeys volgt de Canadees Guillaume Boivin, die vorig jaar in een massasprint won, op. De eerste editie werd in 2017 gewonnen door Moreno Hofland.

Van der Poel maakt wedstrijd

Mathieu van der Poel, die eerder had aangekondigd dat de Münsterland Giro van afgelopen donderdag zijn laatste wegwedstrijd van het seizoen was, startte toch in de kletsnatte Belgische koers. Hij bemoeide zich intensief met het verloop van de wedstrijd, dichtte het gat naar de kopgroep en nam daarin het initiatief. Toen de groep dreigde te worden ingelopen, ging Van der Poel er alleen vandoor met nog zo’n 40 kilometer te gaan. Hij werd echter weer bijgehaald.

Van der Poel sprintte achter de koplopers naar de zesde plaats, voor landgenoten Mike Teunissen (zevende) en Steven Lammertink (achtste).