Volledig scherm
Rémi Cavagna tijdens de Waalse Pijl. © BELGA

Cavagna soleert naar ritwinst in Californië

De Fransman Rémi Cavagna heeft een lange solo met succes bekroond in de derde etappe van de Ronde van Californië. De 23-jarige renner uit de Belgische ploeg Deceuninck - Quick-Step kwam na een eenzame vlucht van 70 kilometer als eerste over de finish in Morgan Hill. 

De Amerikaan Ben King arriveerde ruim 7 minuten later als tweede, de Duitser Simon Geschke werd derde. De Amerikaan Tejay van Garderen kwam binnen in het eerste peloton en behield de leiding in het algemeen klassement van de etappekoers uit de WorldTour. Hij heeft 6 seconden voorsprong op de Italiaan Gianni Moscon.

Cavagna ging er in de ruim 200 kilometer lange bergetappe van Stockton naar Morgan Hill vandoor op de eerste de beste beklimming, de Patterson Pass. Hij kreeg de Amerikaan Alex Hoehn mee. Het duo nam een grote voorsprong. Op de zwaarste col uit het parcours, de Mount Hamilton, loste Cavagna zijn medevluchter en begon hij aan zijn solo. Met kunst en vliegwerk in de afdaling bleef de jonge Fransman in het zadel en fietste hij naar zijn grootste overwinning in zijn carrière.

,,Ik kreeg de vrijheid van de ploeg om voor mijn eigen kans te gaan en toen ik een gelegenheid zag, ben ik in de ontsnapping mee gegaan. We werkten goed samen en ik voelde me goed, ook toen ik aanviel op die klim en wist dat het nog ver was naar de finish’', vertelde Cavagna aan de finish. Hij was wat angstig in de afdaling, bekende hij. ‘’Het was een zeer lastige afdaling, maar ik ben kalm gebleven en heb zo hard als ik kon doorgefietst.’’