Volledig scherm
© BSR Agency

Bredase sportwethouder over mogelijkheid dat start Vuelta niet doorgaat: ‘Dit is zeer serieus’

De Bredase sportwethouder Daan Quaars zegt de dreiging dat de start van de Vuelta in Utrecht door de stikstofuitspraak niet kan doorgaan ‘zeer serieus te nemen’. ,,Ik denk dat het uiteindelijk goed gaat komen, maar dat neemt niet weg dat we hier goed naar moeten kijken’’, aldus Quaars.

Breda is twee dagen na de start van de Vuelta volgend jaar gastheer van de Spaanse wielerronde. Quaars gaat er vanuit dat die rit geen gevaar loopt. ,,Ik denk dat we goed in de wedstrijd zitten. Maar die hele stikstofdiscussie is erg complex. Zo zal de weg die we volgend jaar voor de Vuelta drie uur lang afsluiten tijdens de wedstrijd door minder verkeer worden gebruikt dan dat er normaliter over heen gaat. Maar zo’n Vuelta trekt ook weer veel publiek. Hoe ga je dat allemaal tellen? Nogmaals erg complex.’’

Vooralsnog staan de ritten van de Vuelta door Brabant (ook Den Bosch is startplaats) niet op de lijst van de provincie Noord-Brabant van projecten die bedreigd worden door de stikstofuitspraak van de Raad van State.