Marianne Vos komt luid jubelend over de streep op het WK van 2006. Een ogenschijnlijk stil en introvert meisje van 19, laat zien wie ze nog altijd is: een vrouw voor wie de sport op zijn mooist is als die groots en meeslepend is.
Volledig scherm
PREMIUM
Marianne Vos komt luid jubelend over de streep op het WK van 2006. Een ogenschijnlijk stil en introvert meisje van 19, laat zien wie ze nog altijd is: een vrouw voor wie de sport op zijn mooist is als die groots en meeslepend is. © Cor VosMarianne Vos veranderde sinds haar eerste wereldtitel in 2006 de wereld om haar heen

wk wielrennenPrecies vijftien jaar geleden sprintte de toen 19-jarige Marianne Vos in Salzburg naar haar eerste ‘grote’ wereldtitel. Sindsdien heeft ze vooral de wielerwereld om haar heen veranderd.

  1. Shirin Van Anrooij wint wereldbekercross op Beekse Bergen: ‘Vooraf droomde ik van podiumplaats’

    Shirin Van Anrooij wint wereldbe­ker­cross op Beekse Bergen: ‘Vooraf droomde ik van podium­plaats’

    Shirin van Anrooij heeft de vijfde wereldbekercross van het seizoen gewonnen. Dat gebeurde op recreatiepark De Beekse Bergen, waar eerder wel om nationale titels werd gestreden, maar dat als locatie nooit eerder deel uitmaakte van de internationale wedstrijdenreeks. De 20-jarige renster van Baloise Trek Lions hield in de sprint haar landgenotes Fem van Empel en Puck Pieterse achter zich.