Volledig scherm
© photo: Cor Vos

Bouhanni spurt naar zege in Ronde van de Provence

Nacer Bouhanni heeft de eerste etappe van de Ronde van de Provence gewonnen. De Fransman van Team Arkéa Samsic was in de sprint van de rit van Châteaurenard naar Saintes-Maries-de-la-Mer na 149,5 kilometer net iets sneller dan de Italianen Jakub Mareczco en Giacomo Nizzolo.

Het is voor Bouhanni de tweede zege dit seizoen. Hij won eerder een rit in de Ronde van Saudi-Arabië en eindigde daar als tweede in het algemeen klassement. De Ronde van de Provence duurt nog tot en met zondag. Zaterdag staat een etappe met finish op de flanken van de Mont Ventoux op het programma.

Nederlanders

Voor Sam Oomen is de Ronde van de Provence de eerste wedstrijd na maanden van afwezigheid. Oomen moest opgeven na een val in de Ronde van Italië vorig jaar, waarbij hij een breuk in zijn heup opliep. Daarna werd de wielrenner nog geopereerd aan een bekneld bloedvat in zijn linkerlies. Oomen eindigde de eerste etappe in het peloton als 22e.

Wilco Kelderman en Robert Gesink rijden in de Provence ook hun eerste wedstrijd van het jaar. Beide renners kwam in het peloton binnen. Sunweb-kopman Marc Hirschi finishte als negende.