Volledig scherm
Patrick Bevin geeft Caleb Ewan en Peter Sagan het nakijken. © BELGA

Bevin verrast topsprinters in ontsierde massasprint

De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin heeft de tweede etappe van de Australische rittenkoers Tour Down Under op zijn naam gezet. De renner van CCC won de rit over 122 kilometer van Norwood naar Angaston in de massasprint en troefde de grote kanonnen af. 

De Australiër Caleb Ewan finishte als tweede, de Slowaak Peter Sagan reed als derde over de meet. Danny van Poppel eindigde als vierde.

Een grote valpartij in de laatste kilometer ontsierde de finale. Er bleef een betrekkelijk kleine groep over die op volle snelheid naar de finishlijn fietste. Bevin bleek over het sterkste eindschot te beschikken. Hij nam door zijn zege de leiderstrui over van de Italiaan Elia Viviani, die naar de tweede plaats terugviel met een achterstand van 5 seconden.

Profiteren

Bevin profiteerde min of meer van de valpartij, die hij ontweek. ,,Ik werd niet opgehouden door de val. Een ploegmaat zette me af in de laatste kilometer en vanaf dan ging ik van wiel naar wiel in het peloton’', vertelde Bevin aan de finish. ,,Ik weet dat ik zo’n oplopende weg naar de finish goed aankan en ik kon de juiste lijnen kiezen. Met Sanchez in de aanval had ik het ideale doel. Ik gaf alles wat ik had, hoofd naar beneden.’'

Van Poppel kwam net wat te kort. ,,Het was de eerste echte kans op etappewinst, maar ik ben op waarde geklopt. Het was een sprint van de stervende zwanen’', zei renner van Jumbo-Vista.

De Tour Down Under is de eerste rittenkoers van dit jaar uit de WorldTour. De derde etappe op donderdag voert het peloton over 146 kilometer van Lobethal naar Uraida.