Volledig scherm
Iljo Keisse smakte hard tegen het asfalt tijdens Parijs-Roubaix. © EPA

Benoot en Keisse voorlopig aan de kant na pech in Parijs-Roubaix

De Belgische wielrenner Tiesj Benoot moet een paar weken pauzeren. De coureur van Lotto Soudal kwam zondag in de klassieker Parijs-Roubaix hard ten val na een aanrijding met een auto van Jumbo-Visma. Daarbij liep hij een breuk aan het uiteinde van een sleutelbeen op, alsmede kneuzingen, snij- en schaafwonden, en een spierscheuring in het bovenbeen.

Volgens zijn ploeg is een operatie niet nodig. ,,De eerste weken zal hij sowieso rust moeten nemen'', deelde Lotto Soudal mee.

Landgenoot Iljo Keisse moest na zijn zware val in Parijs-Roubaix wel een operatie ondergaan. De ingreep aan zijn linkerelleboog is goed verlopen, zo liet zijn ploeg Deceuninck - Quick-Step weten. De arm van Keisse is in het gips gezet. Dat moet hij tien dagen dragen. Daarna mag Keisse voorzichtig weer beginnen met trainen.

  1. ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    ‘Scheve’ Bouwman met rechte rug naar Amstel Gold Race

    Hij debuteert zondag in de Amstel Gold Race, maar voor Koen Bouwman is de Limburgse klassieker niet het doel waarnaar hij de afgelopen drie weken in de Sierra Nevada heeft toegewerkt. ,,Het is superleuk om de Gold Race te rijden, ook al omdat het in de buurt is en er veel bekenden zullen komen kijken’', vertelt de 25-jarige coureur van Jumbo-Visma die vrijdag een trainingsstage in het Spaanse gebergte afsluit. Hij is daar met het grootste deel van de ploeg die straks met de Sloveen Primoz Roglic als een van de favorieten voor de eindzege naar de Giro d’Italia afreist.