Volledig scherm
Aleksander Vinokoerov en Aleksander Kolobnev (rechts) in 2010 in Luik-Bastenaken-Luik. © AFP

Belgische OM gaat niet in beroep in vermeende omkopingszaak Vinokoerov

Het Belgische openbaar ministerie gaat niet in beroep tegen de vrijspraak voor de oud-wielrenners Aleksandr Vinokoerov en Aleksandr Kolobnev. Zij waren beschuldigd van omkoping bij Luik-Bastenaken-Luik in 2010. 

De Kazach Vinokoerov zou zijn Russische medevluchter Kolobnev 150.000 euro hebben betaald om de voorjaarsklassieker te mogen winnen.

Een rechter in Luik deed onlangs een uitspraak in de slepende zaak. Hij sprak beide renners vrij van corruptie vanwege gebrek aan bewijs. Het OM leek zich niet te schikken in die uitspraak, maar heeft nu volgens Kolobnev's advocaat Guillaume Reynders besloten de zaak te laten rusten. ,,Wij zijn opgelucht", zei Reynders die er altijd op heeft gewezen dat de bewijslast te mager is. Ook een verklaring van de in februari overleden oud-ploegleider Jef Braeckevelt sprak in het voordeel van de beklaagden.

  1. Junior Fem van Empel wint vrouwencross Huijbergen: ‘Technisch valt alles nog te verbeteren, maar lopen kan ik’
    finale topcompetitie veldrijden

    Junior Fem van Empel wint vrouwen­cross Huijbergen: ‘Technisch valt alles nog te verbeteren, maar lopen kan ik’

    Fem van Empel heeft zondag met groot verschil in Huijbergen de finale van de topcompetitie veldrijden gewonnen. Op het zware parkoers over de Nootjesberg en het Tiestenduin ging de junior uit Sint Michielsgestel samen met Maaike de Heij de slotronde in. Een aflopende ketting bij laatstgenoemde elitenrenster maakte op de Nootjesberg aan alle spanning een einde.