Jan Willem van Schip pakte bij de EK baan zilver op de puntenkoers en de koppelkoers. Eerder dit jaar werd hij in het Poolse Pruszków wereldkampioen puntenkoers.
Volledig scherm
Jan Willem van Schip pakte bij de EK baan zilver op de puntenkoers en de koppelkoers. Eerder dit jaar werd hij in het Poolse Pruszków wereldkampioen puntenkoers. © Cor Vos

BEAT wil Van Schip inlijven na opdoeken Roompot-Charles

Jan-Willem van Schip, die afgelopen week op de EK baanwielrennen zilver pakte op de puntenkoers en de koppelkoers, heeft een aanbieding op zak van de Nederlandse ploeg BEAT. Bij de continentale ploeg, waar ook baansprinters Theo Bos en Matthijs Büchli onder contract staan, kan Van Schip een wegprogramma combineren met zijn voorbereidingen voor de Olympische Spelen, waar hij op de baan uitkomt.

Daan Hakkenberg

Met het stoppen van Roompot-Charles zit Van Schip aankomend wegseizoen zonder ploeg. Nadat hij op de EK op de puntenkoers naar een tweede plek reed, deed hij een open sollicitatie voor een nieuwe ploeg. Van Schip staat te boek als eigenzinnig wat hem in het peloton niet altijd even geliefd maakt. Daarnaast is het grote doel voor Van Schip in 2020 de Olympische Spelen in Tokio waar hij wil stralen op de onderdelen omnium en koppelkoers, wat hem voor wegploegen minder aantrekkelijk maakt.

,,Wij kunnen Jan-Willem voor volgend jaar een wegprogramma bieden. Sterker nog: wij kunnen richting Tokio een specifiek programma om hem heen bouwen om Jan-Willem daar topfit aan start te krijgen op de baan. We passen goed bij elkaar,’’ zegt BEAT-manager Geert Broekhuizen over de eventuele komst van Van Schip. Als continentale ploeg rijdt BEAT een wegprogramma met kleinere wedstrijden in België en Nederland uit de zogenaamde Europe Tour.

Bekijk hier de reacties na het zilver van Jan-Willem van Schip en  Yoeri Havik op de madison.