Volledig scherm
Arvid de Kleijn is blij met zijn zege in de Midden-Brabant Poort Omloop. © Ad Pertijs

Arvid de Kleijn spurt naar de zege in Gilze; Alex Richardson eindwinnaar Holland Cup

Arvid de Kleijn wint de Midden-Brabant Poort Omloop. De 25-jarige renner van Metec was in Gilze de snelste in de massaspurt van de 1.2-wedstrijd. ,,Op het einde maakte ik nog wel een schakelfout. Ik stond te zwaar en kwam 150 meter voor de streep daarom voor mijn gevoel maar langzaam over de renner voor me", zo keek de man uit Herveld terug op de ontknoping van de koers.

De Duitser Alex Krieger van Leopard pakte de tweede plaats. Yoeri Havik (Vlasman)  ging als nummer drie mee het podium op. Voor De Kleijn was het zijn derde UCI-zege van dit seizoen. Eerder won hij ritten in Ronden van Normandië en de Ronde van Loir-et-Cher.

De Midden-Brabant Poort Omloop was de derde en laatste 1-2-wedstrijd die meetelde voor de Holland Cup. In de hectische finale zag Alex Richardson kans om zijn ‘leiderstrui’ met veel kunst en vliegwerk vast te houden. Zijn uitvlucht over een fietsstrook leverde na afloop nog wel de nodige discussie op. ,,Die kostte me meer en energie dan de wedstrijd zelf", zei de Brit nadat de jury de actie onbestraft had gelaten.

De Midden-Brabant Poort Omloop werd gekleurd door een lange vlucht van zes renners: Martijn Budding (BEAT), Lars van den Berg  (Metec), Melvin van Zijl (Vlasman), Stijn de Bock (Canyon), Chiel Beukelman (Monkey Town) en Michael Freiberg (Sunshine Coast). Halfkoers hadden ze een voorsprong van meer dan vier minuten. 

Bij het opdraaien van de laatste vier plaatselijke omlopen van 7,5 kilometer had het peloton de koplopers in het zicht. Freiberg en Van den Berg hielden als laatsten stond. In de slotronde regende het demarrages en valpartijen. De laatste die het waagde was David Dekker (Metec). ,,Gelukkig trok hij nog even door toen ze hem teruggepakt hadden", zei De Kleijn na afloop. 

Het maakte dat de wedstrijd uitdraaide op een  massaspurt.