Volledig scherm
Anne Terpstra. © EPA

Anne Terpstra tweede in laatste wereldbekerrace

SamenvattingMountainbikester Anne Terpstra is bij de afsluitende wereldbekerwedstrijd in het Amerikaanse Snowshoe als tweede geëindigd. Terpstra moest alleen wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot voor zich dulden. Ze kwam vier seconden later over de finish. Anne Tauber kwam als 24ste binnen.

In het eindklassement van de wereldbeker eindigde Terpstra als vierde. De eindzege ging naar de Amerikaanse Kate Courtney, die Jolanda Neff en Ferrand-Prévot voorbleef. Tauber eindigde in het klassement als zesde.

De Zwitser Lars Forster won de laatste wereldbekerwedstrijd bij de mannen (zie video onder). Hij passeerde in de slotfase wereldkampioen Nino Schurter, die zich vrijdag met de zege in de korte race al had verzekerd van de eindzege in het klassement. Hij bleef Mathieu van der Poel, die ontbrak in de VS, ruim voor.

Milan Vader eindigde in Snowshoe als 24ste op ruim twee minuten van Forster.

  1. Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’
    Zonneveld, Wuyts & De Cauwer

    Podcast | ‘Ploeg Van der Poel is niet sterk genoeg’

    Nog vier nachtjes slapen en dan begint het klassieke voorjaar met de Omloop Het Nieuwsblad. In de podcast van het Vlaamse programma De Tribune wordt er alvast vooruit gekeken – op de klassiekers, op het fenomeen Remco Evenepoel en op de vraag hoe Mathieu van der Poel te stoppen is. Namens Sporza schoof de vaste commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer aan, namens AD Sportwereld Thijs Zonneveld.