Alvarado ook de beste in Superprestige, Sweeck slaat dubbelslag

VideoCeylin del Carmen Alvarado heeft de eindzege gegrepen in de Superprestige. De regerend wereldkampioene won de afsluitende race in Middelkerke, de zogenoemde Noordzeecross.

Alvarado hield aan de Belgische kust landgenoten Denise Betsema en Annemarie Worst achter zich. De pas 18 jaar oude Shirin van Anrooij werd knap vierde.

In de slotfase werd Alvarado nog geplaagd door materiaalpech, maar ook een kapotte schoen hield haar niet van de zege af.

Ceylin del Carmen Alvarado
Volledig scherm
Ceylin del Carmen Alvarado © BELGA

Sweeck wint Superprestige

Bij de mannen sloeg Laurens Sweeck in de laatste wedstrijd een dubbelslag. De Belgisch kampioen reed halverwege de veldrit weg en werd niet meer teruggepakt door zijn landgenoten Toon Aerts en Eli Iserbyt, waardoor hij ook het eindklassement op zijn naam schreef.

Laurens Sweeck.
Volledig scherm
Laurens Sweeck. © BELGA
  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.