Volledig scherm
Toon Aerts won het Belgisch kampioenschap veldrijden. © BELGA

Aerts stoot Van Aert van de troon met eerste Belgische titel

Toon Aerts heeft voor het eerst de Belgische titel veldrijden veroverd. De 25-jarige Aerts was op het bijzonder modderige en gladde parcours in Kruibeke te sterk voor wereldkampioen Wout van Aert, die de Belgische titel de afgelopen drie jaar had veroverd.

De titelverdediger nam aanvankelijk het initiatief en reed weg aan kop, maar Aerts kwam sterk terug. Hij achterhaalde Van Aert en ging er vervolgens in de voorlaatste ronde zelf vandoor. Aerts reed solo naar zijn eerste nationale titel. De onttroonde Van Aert, die de hele winter al in de schaduw staat van zijn Nederlandse rivaal Mathieu van der Poel, eindigde op bijna een minuut als tweede. Michael Vanthourenhout pakte op ruime achterstand het brons.

Van Aert pakte de voorbije drie jaar als Belgisch kampioen ook steeds de wereldtitel. Begin februari zal hij op de WK in Denemarken niet alleen moeten afrekenen met Aerts, maar vooral met Van der Poel die in Nederland soeverein naar de titel reed.

Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
© BELGA
  1. Titelverdediger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Titelverde­di­ger Valgren rekent op steun ervaren ploeg in Gold Race

    Wielerploeg Dimension Data herbergt zondag in de Amstel Gold Race het complete podium van de editie van vorig jaar. De Deen Michael Valgren, vorig jaar zegevierend, kwam over van Astana. Roman Kreuziger werd vorig jaar nog tweede namens Mitchelton-Scott en de Italiaan Enrico Gasparotto derde in het shirt van Bahrain. De Tsjech en de Italiaan stapten deze winter over naar het Zuid-Afrikaanse team waarvoor ook Tom-Jelte Slagter morgen in actie zal komen.