Volledig scherm
Pascal Ackermann. © BELGA

Ackermann dankt ‘luxeknecht’ Sagan bij winst in Gooikse Pijl

Pascal Ackermann had vandaag in de wielerkoers Gooikse Pijl de luxe van een drievoudig wereldkampioen als luxeknecht. De Slowaak Peter Sagan leidde de Duitser naar winst, een week voordat Ackermann in Yorkshire met de Duitse ploeg op jacht gaat naar de wereldtitel.

Sagan, zijn ploeggenoot bij Bora-hansgrohe, zei Ackermann in de laatste kilometers te volgen. ,,Ik moest zijn wiel houden. Die man zwemt door de groep en ik zat er netjes achter. In de slotmeters kon ik mooi achter zijn rug vandaan komen”, keek Ackermann terug op de sprint die hem zijn elfde zege van het seizoen opleverde. ,,Het geeft me een goed gevoel dat een dergelijke kampioen zo voor mij wil werken. Nu wil ik nog graag schitteren op het WK, maar wie wil dat niet?”

Ackermann hield de Italiaan Alberto Dainese, die volgend jaar voor Sunweb rijdt, en de Belg Timothy Dupont achter zich. De Nederlander Arvid de Kleijn werd vijfde.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’