Volledig scherm
Sjoerd van Ginneken beëindigt zijn wielerloopbaan. © Cor Vos

27-jarige Heerlenaar Van Ginneken zet per direct punt achter wielerloopbaan

Sjoerd van Ginneken zet per direct een punt achter zijn wielerloopbaan. De in Heerle geboren renner was na het stoppen van zijn ploeg Roompot-Charles nog zonder team, maar gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière.

Van Ginneken is zijn ploeg dankbaar voor het jarenlange vertrouwen, meldt hij via zijn management. ,,Ik heb bij Team Roompot de kans gekregen om prof te worden en mijn hele professionele carrière bij deze ploeg gefietst. Ik heb hier fantastische jaren mogen beleven waarvoor ik dan ook mijn dank wil uitspreken aan het management van de ploeg.”

De beslissing om zijn wielerloopbaan te beëindigen, gaat hand in hand met het stoppen van de ploeg waar hij een half decennium onder contract stond. ,,Helaas kwam er een eind aan het team waardoor ik genoodzaakt was een nieuwe ploeg te vinden’. Door het stoppen van meerdere pro-continentale ploegen zijn de plaatsen op professioneel niveau helaas schaars. Er waren gesprekken met enkele ploegen, maar ik heb besloten om mezelf te richten op een maatschappelijke carrière.”