Russen hebben als eerste hypersonische raket ingezet: wat is dat voor raket en wat doet ‘ie?

Wat zegt de wetenschapDe Russen hebben een hypersonische raket die met 6000 kilometer per uur op zijn doel afgaat. Zij hebben als eerste dit gevaarlijke wapen ingezet in een gewapend conflict, in Oekraïne. Wat is het precies?

0 reacties

 1. Nooit eerder zagen we sterren zo scherp: Nasa onthult foto's waarmee we 13 miljard jaar terug in de tijd kijken
  James Webb

  Nooit eerder zagen we sterren zo scherp: Nasa onthult foto's waarmee we 13 miljard jaar terug in de tijd kijken

  De nieuwe ruimtetelescoop James Webb heeft zijn eerste foto’s van het heelal gemaakt. Ze werden gisteren gepresenteerd door de ruimtevaartorganisaties van de Verenigde Staten (Nasa), Europa (ESA) en Canada (CSA). Op de beelden zijn duizenden sterrenstelsels te zien, waarvan sommigen licht uitstralen dat 13 miljard jaar onderweg is geweest. Je kijkt zogezegd terug in de tijd.
 2. WHO: Mogelijk verband tussen corona en hepatitis bij kinderen

  WHO: Mogelijk verband tussen corona en hepatitis bij kinderen

  In het Verenigd Koninkrijk is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bij tientallen kinderen acute hepatitis vastgesteld zonder duidelijke reden. Laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat de leverontsteking bij de jonge patiëntjes niet is veroorzaakt door een van de hepatitisvirussen (A, B, C, D, E). Wel bleken ze besmet met corona of een adenovirus, een regulier verkoudheidsvirus. Of die inderdaad de oorzaak zijn geweest van het ziektebeeld, is nog onduidelijk.