Ga geen welles nietes-strijd aan met iemand met extreme meningen, maar versterk jullie band

Wat zegt de wetenschap‘De media spelen onder één hoedje met de overheid’ of ‘corona is één groot complot’. Extreme meningen, hoe ga je daarmee om als buitenstaander?

2 reacties

 • Hugo Jansen

  4 maanden geleden
  Drie meningen en een feit: 1) Ik denk dat je onderscheid moet maken tussen goed onderbouwde beweringen en slecht onderbouwde beweringen. 2) Ik vind een bewering van een neutraal persoon die de waarheid zoekt zwaarder wegen dan van iemand die zijn eigen belang er mee dient. 3) Er zijn 7 miljard meningen maar er is slechts één "beste beschrijving van de feiten" . Daar gaat het om. 4) 'De aarde draait om de zon' was ooit een extreme mening. Maar de onderbouwing van Galilei was wèl goed.
 • Ton Dujardin

  4 maanden geleden
  Heel fijn maar buiten de deur soms moeilijk te lezen
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.